dimarts, 5 de maig de 2020

FEINETES DIES 5, 6, 7 I 8 MAIG

Hola Pinypons. Aquesta setmana començam el mes de maig. Ja comença a fer caloreta, i per això esperem poder anar aviat a la platja. Mentre això arriba, sortiu cada dia a passetjar i jugar una miqueta amb sa mamà i/o es papà, i  disfrutau molt. Aquí us deixo la feineta per aquesta setmana, amb algunes variacions:

DIMARTS 5 MAIGRUTINES DIÀRIES
Continuem com cada dia amb les rutines diàries: cantem la cançó del Bon dia, la cançó dels dies de la setmana, la cançó del pastoret i acabem amb una nova gràfica de temps (recordem escriure el nostre nom complet , la data d'avui DIMARTS 5 MAIG 2020, i escrivim a la graella DIMARTS, i dibuixem el temps que fa, tot amb lletra MAJÚSCULA ).
NOVETAT!!! A partir d'ara escollirem un encarregat/da com ho feim a classe. Cadad dia jo us diré a qui li toca. Cadascú treballarà a casa, amb l'ajuda des papà o mamà, o germà/na gros les lletres que té l'encarregat (quins són els sons de les lletres del seu nom. Jo a l'àudio us ho explicaré) i escriurem a la graella davall del temps que fa el seu nom. L'encarregat d'avui és en JOSE.
Exemple:DIBUIX QUE LI DEDICAM A L'ENCARREGAT/DA
Cada dia farem un dibuix pensat i dedicat pel nostre amic i company (us podeu dibuixar valtros jugant amb ell, dibuixar amb les coses que li agrada jugar,etc) i escriurem el seu nom amb lletres polides, de colorins, etc.

FITXA PER TREBALLAR EL CONCEPTE LLARG-CURTPSICO
Avui és dimarts, i com cada dimarts anam a fer psico. Avui en Toni ens proposa fer dos jocs. Ja sabeu que podeu adaptar totes les activitats al que tingueu per casa.

L'ogre i el piratacol.locam un poal amb joguines dins, posam un altre poal a l'altra banda del passadís.  Explicam als nens que som un ogre i que tenim tots els seus tresors de pirata, que els ogres som un poc despistats i torpes però molt perillosos. Ens posarem en mitad del passadís, entre els dos cubs i el nen haurà d'intentar passar per sota de les nostres cames o per al costat nostre sense que el toquem per a agafar els seus tresors. Si ho agafem amb un tresor aquest torna a la galleda de tresors robats, l'objectiu és que el nen ens esquivi i porti tots els ninots a la seva galleda (hem de caminar lent i imitant un ogre ximple, recomano dir-los coses que els fiquin en el joc, tipus et menjaré els pèls!, et portaré al meu rebost!…)

Capità sofà diu: li expliquem al nen/a que ara som el capità sofà i que jugarem a repetir el que el capità sofà digui, el més ràpid possible. Comencem caminant pel passadís per anar dient coses com: el capità sofà diu terra (ens tirem al terra el més ràpid possible), capità sofà diu saltar…Si el nen/a no ho fa prou ràpid podem dir-li que faci el gusanazo! El gusanazo  és tombar-se boca amunt en el sòl i fer unes abdominals o similar (és ideal perdre nosaltres la primera vegada, i que el nen/a vegi que cal fer el gusanazo si perdem.)


Tornada a la calma: després de tots els jocs.

Recollida: podem fer una carrera per a veure qui recull més ràpid totes les joguines.


Els animals: ens tombem boca amunt en el terra, i li diem al nen/al que jugarem als animals que s'adormen. Hem d'imaginar quin sorolls fan en adormir-se. Cada vegada que diem un animal feim el soroll d'un animal i un ronc.


DIMECRES 6

RUTINES DIÀRIES
Continuem com cada dia amb les rutines diàries: cantem la cançó del Bon dia, la cançó dels dies de la setmana, la cançó del pastoret i acabem amb una nova gràfica de temps (recordem escriure el nostre nom complet , la data d'avui DIMECRES 6 MAIG 2020, i escrivim a la graella DIMECRES, i dibuixem el temps que fa, tot amb lletra MAJÚSCULA ).
L'encarregada d'avui és na NAGORE.


DIBUIX QUE LI DEDICAM A L'ENCARREGAT/DA
Avui toca fer-li un dibuix super guapo a na Nagore (us podeu dibuixar valtros jugant amb ella, dibuixar-la amb les coses que li agrada jugar,etc). No oblideu escriure el seu nom amb lletres polides, de colorins, etc.

IDENTIFICAM LES VOCALS
Amb aquest joc que us presento el que pretenem és saber distingir les vocals amb el so de cada paraula. Només necessitam un DAU (dado) i la plantilla (si no tenim dau  podem fer en sis paperets el dibuix dels puntets, i que vagin agafant un per un paperets, com si fossin cartes). El joc consisteix en tirar el dau (o agafar paperet) i saber identificar el so de la lletra que ens ha tocat entre les imatges del taulell. Com veis a sota, cada puntuació del dau equival a una lletra: 1=A, 2=E, 3=I, 4=O, 5=U, 6= tu tries la vocal que vulguis. P.ex Si surt el 1 hem de buscar paraules que portin la A (la poden portar tant al principi com al mig,etc), el 2 paraules que portin le E, etc ...si surt el 6 podem escollir la lletra que vulguem.

DIJOUS 7

RUTINES DIÀRIES
Continuem com cada dia amb les rutines diàries: cantem la cançó del Bon dia, la cançó dels dies de la setmana, la cançó del pastoret i acabem amb una nova gràfica de temps (recordem escriure el nostre nom complet , la data d'avui DIJOUS 7 MAIG 2020, i escrivim a la graella DIJOUS, i dibuixem el temps que fa, tot amb lletra MAJÚSCULA ).
L'encarregada d'avui és na NOR

DIBUIX QUE LI DEDICAM A L'ENCARREGAT/DA
Avui toca fer-li un dibuix super guapo a na Nor (us podeu dibuixar valtros jugant amb ella, dibuixar-la amb les coses que li agrada jugar,etc). No oblideu escriure el seu nom amb lletres polides, de colorins, etc.

MATEMÀTIQUES

A la següent feineta heu de pintar tantes caselles com us indiquen:


DIBUIXO LA MEVA FAMÍLIA I ESCRIC ELS SEUS NOMS
La feineta que us presento a continuació és molt divertida. Heu de fer una casa, seguint la pauta que us deixo a sota, i dibuixar dins la casa les persones que hi viviu (si teniu algun full de color és més xulo). Després escriureu tots els seus noms, des papà, sa mamà, es germans, etc (en MAJÚSCULA). Ho podeu fer com a l'exemple.                                           

Quan tengueu els noms escrits, heu d'identificar i llegir com es diuen les vocals A E I O U que apareixen als seus noms.

DIVENDRES 8

RUTINES DIÀRIES
Continuem com cada dia amb les rutines diàries: cantem la cançó del Bon dia, la cançó dels dies de la setmana, la cançó del pastoret i acabem amb una nova gràfica de temps (recordem escriure el nostre nom complet , la data d'avui DIVENDRES 8 MAIG 2020, i escrivim a la graella DIVENDRES, i dibuixem el temps que fa, tot amb lletra MAJÚSCULA ).
L'encarregada d'avui és na ALAE.

DIBUIX QUE LI DEDICAM A L'ENCARREGAT/DA
Avui toca fer-li un dibuix super guapo a na ALAE (us podeu dibuixar valtros jugant amb ella, dibuixar-la amb les coses que li agrada jugar,etc). No oblideu escriure el seu nom amb lletres polides, de colorins, etc.

PASTA DE SAL
Avui en Juanfra us convida a fer una activitat molt divertida. És pasta de sal. Us animau?

                  https://youtu.be/EY6vToLGARgANGLÈS
Avui és divendres i toca anglès. Na Su us convida a que visiteu aquests enllaços.https://www.youtube.com/watch?v=jYAWf8Y91hA
https://www.youtube.com/watch?v=zxIpA5nF_LY
https://www.youtube.com/watch?v=Asb8N0nz9OI
https://www.youtube.com/watch?v=aMTIm-D1l54
https://arbolabc.com/colores-en-ingles/memoria
https://arbolabc.com/colores-en-ingles/contando-colores
https://arbolabc.com/numeros-en-ingles/romecabeza-numeros-1-a-10


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada